neděle 31. ledna 2016

Knihy, které rozehřejí zimní dny

Všechny vítám zpět na mém blogu,
po dlouhé době tu pro Vás mám další článek. Dneska na mé oblíbené téma knih.

Myslím, že každý zažívá chvíle, kdy se chce v zimě zachumlat do peřiny, uvelebit se a číst. Nebýt rušen a odpočinout si. Já sama tyhle chvíle miluji, ačkoliv vím, že občas je těžké prostě jen tak vypnout a najít si čas. I přesto bych vám ráda ukázala mé oblíbené knihy na zimu, které vás rozehřejí už jenom příběhem. 




1. John Green - Hledání Aljašky

Kdo neslyšel o Johnu Greenovi, povím Vám jedno, jeho příběhy jsou plné citů a neočekávaných zvratů. Tato kniha má opravdu zajímavý příběh, nikde se o něm moc nedočtete a ani já nic neprozradím. Kdo si na tuto knihu chystá, ale ještě si není jistý, máte mé ano, jelikož Vás jistě mile překvapí.





2. Erin McCahanová - Cizí slovo láska

Tuto knihu mám doma už dlouho, stejně jako rozečtený příběh, který musím dokončit. Mladá hrdinka je velice chytrá a inteligentní dívka, tudíž láska je pro ní zbytečná věc, "cizí slovo". Opak je pravdou a i právě ona, jednou tomuto kouzlu propadne.

Myslím, že v této knize se skrývá víc, než jenom příběh o lásce, ale také docela zajímavé čtení.



3. Jana Eyrová - Charlotte Bronte

Každý kdo mě zná ví, že s touhle knížkou otravuju kde můžu. Myslím, že je netřeba slov, protože o tomto příběhu jistě každý alespoň jednou slyšel. Jako bonus mám doma tohle krásné vydání od nakladatelství Omega, které si dělá krásně vlastní ilustrace.




4. Cecelia Ahern - Love, Rosie

Poslední knihou, je knížka Love, Rosie, kterou čtu v angličtině, nicméně pro příznivce češtiny najdete tuto knihu pod názvem S láskou Rosie. Kniha byla před nějakou dobou i zfilmována se stejným názvem. Já film ještě neviděla, ale jistě se na něj po dokončení knihy vrhnu. Kdo by objevil někde po antikvariátech či v knihovnách staré vydání, tato kniha se prodávala pod názvem Kde končí duha. 


Tahle knížka má opravdu silný a dojemný příběh, který je pro všechny věkové kategorie, takže pokud tuhle knížku někde potkáte ve výloze, jistě stojí za Váš čas. 

Tak, to je ode mne dnes již vše. Doufám, že se mi bude dařit na blog přispívat pravidelně. Do komentářů mi můžete napsat Vaše favority na zimu, ráda se nechám inspirovat :) A v příštím článku se můžete těšit na mé každodenní oblíbence v kosmetice :) 


2 komentáře:

  1. S láskou, Rosie je opravdu nádherný film. Uvažovala jsem o tom, že si přečtu i knihu. Jinak Hledání Aljašky jsem před pár dny dočetla a jsem nadšená. :)

    OdpovědětVymazat