čtvrtek 30. října 2014

Moje normální manikúra

Ahoj,
dneska bych se s vámi chtěla podělit o můj postup při základní manikůře. Samozřejmě nejsem žádný specialista, ale něco mám od kamarádky, která studuje kosmetičku, takže vám nějaké tipy ráda předám.

1. Velice důležité je nehty pořádně odlakovat a samozřejmě zapilovat. Co si tu budeme povídat, moje nehty se hrozně třepí.


TIP: Nepoužívejte nůžky ani kovové pilníčky, ty vaše nehty jen roztřepí. Nejlepší jsou buď skleněné či papírové pilníky na nehty. Pilujeme vždy v jednom směru, abychom nehty neroztřepily ještě více.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Nikdy nezapomínejte na base coat nebo-li základní vrstvu. Krásně vyhladí a sjednotí přirozený povrch vašeho nehtu, tudíž nanesený barevný lak vydrží na nehtech déle. Já používám od Sally Hansen Double Duty. Je to zpevňující nadlak i podlak, který mám hrozně ráda, protože nemusíte mít zvlášť podlak a zvlášť lahvičku s nadlakem. Cena je u těchto laků asi kolem sto korun. 



TIP: Doporučuji dávat tenkou vrstu, kterou nechte pořádně zaschnout, než budete nanášet lak barevný.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3. Nanesu barevný lak. Na obrázku vidíte lak od Sally Hansen 81 Bamboo Shoot. Celkově jsem s laky od Sally Hansen velice spokojená, krásně kryjí a mají pěknou konzistenci, pokud by byl zájem, rozhodně udělám recenzi na jejich laky. Já nanáším vždy dvě vrstvy barevného laku a podle potřeby dále přidávám, ale u tohoto to nebylo potřeba. 


TIP: Manikůru vždy zafixujte top coatem (nadlakem), poslouží vám dobře jakýkoliv průhledný lak. Manikůra vydrží o něco déle bez loupání. Já jsem nepoužila ten od Sally Hanse, o kterém jsem se zmiňovala výše, ale Lasting colour maxi brush, up to 10 days od Miss Sporty, který vidíte i na poslední fotografii úplně vpravo. Normálně je průhledný, ale jak si často lakuji nehty růžovými laky, tak se mi od štětečku lak obarvil. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nakonec se už jen zmíním o mých praktických pomocnících při manikůře. Na obrázku dole vidíte celou soupravu, kterou jsem použila bez odlakovače. Odlakovač používám od Sally Hansen, je to ten zelený. Mají tři a každý je na něco jiného. Ta oranžová věc je pomůcka od essence, kterou jsem si pořídila teprve nedávno. Na jedné straně je zdobící kulička  a na druhé štěteček, kterým odstraňuji lak, který mi přejel mimo nehty. Stačí namočit štěteček do odlakovače a setřít přebytečný lak. Dříve jsem to dělala tyčinkou do uší, ale to se mi to nikdy moc nepovedlo s tímto to jde skvěle, ale můžete použít jakýkoliv tvrdší štěteček.
Dále tam je pilník, o kterém asi není co říct, já ho mám ze Sinsay, ale myslím si, že je to celkem jedno. 


Děkuji za přečtení, já doufám, že vás článek bavil. Nezapomeňte mi do komentářů napsat co dalšího byste si přáli za články. Taky se jistě přihlaste k pravidelným čtenářům a lajkněte fb stránku blogu pro více informací do budoucna. Mějte se krásně.

Simča ♥

2 komentáře:

  1. Laky od Sally Hansen jsem zatím nezkoušela ale ten base/top coat vypadá skvěle :) určitě ten článek udělej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě udělám :) Tenhle top/base coat je fajn, sama vidím výsledek, že lak déle vydrží :D

      Vymazat